Otthoni töltés Lépjen velünk kapcsolatba!
Miért válasszon otthonra gyorstöltőt?

Bár az elektromos, vagy plug-in-hybrid autókhoz mellékelnek töltőegységet, azok azonban több szempontból is szükségmegoldások. Elsősorban a rajtuk kialakított hagyományos villásdugó aljzat és tipikusan a kültéri csatlakozások nem a több órás nagy áramfelvételt igénylő elektromos autótöltésre lettek méretezve, így könnyen túlmelegedhetnek és érintésvédelmi funkciók sincsenek bennük kialakítva. További korlátozást jelent a rendelkezésre álló árammennyiség, vagyis a betáplálás mérete, mely Magyarországon tipikusan 1 fázis és 20-25A szokott lenni. Ennek a rendelkezésre álló mennyiségnek kell kielégíteni a háztartási igényeket és az elektromos-autó töltését is. Ezen töltők kapacitását a fenti okokból korlátozzák 1 fázis mellett 10A-es töltési kapacitásúra mely az egyre növekvő akkumulátorkapacitások mellett nem kielégítő.

A speciálisan elektromos autótöltésre kifejlesztett töltőberendezésekkel a felsorolt korlátozó körülmények áthidalhatók. Biztonsági szempontból nagyon lényeges, hogy a berendezések megfelelően méretezett kábellel üzemeltethetőek, továbbá a európai töltőcsatlakozó szabvány szerint gyártott kábelekben a csatlakozóban lévő elektronika segítségével a töltő be tudja határolni a kábel maximális teherbírását, azaz azt az árammennyiséget, amely mellett huzamosabb üzemeltetés esetén sem melegszik túl a kábel. További lényeges biztonsági elem a kommunikáció a töltőberendezés és az autó között. A töltés csak akkor indul el, a töltőkábel csak akkor kerül feszültség alá, ha mind az autó mind a töltőberendezés úgy érzékeli, hogy az elektromos csatlakozás biztonságosan létrejött. Ezen biztonsági funkciók a háztartási töltési megoldásokból szükségszerűen hiányoznak.

A biztonsági funkciók lehetővé teszik, hogy rendelkezésre álló áramkapacitást teljes mértékben kihasználjuk. Az általunk kínált berendezések 1 fázis/16A (~3.5kW) kapacitástól 3 fázis/32A (~22kW) kapacitásig a töltési igények teljes körét lefedik.

Mit kell tennem, ha biztonságosan és gyorsan szeretném tölteni az autómat?
1.
Töltési igények meghatározása
2.
A hálózat terhelhetőségének felmérése
3.
Biztonsági berendezések telepítése
4.
Töltőberendezés telepítése
Javaslataink otthoni felhasználásra

Az Eve Single S-Line otthoni elektromosautó töltőkészülék “plug and charge” működése gyors és biztonságos, nem igényel felhasználó azonosítást. Használatával egyszerűbbé válik az elektromosautók otthoni és társasházi töltése. Megszűnnek a szükségtelen kábelek, valamint külön áramkörről működtetve nem terheli a lakóközösség elektromos hálózatát.

Az Eve Single Pro-Line otthoni és közterületi elektromosautó töltőkészülék “plug and charge” valamint RFID kártya azonosítással gyors és biztonságos töltést biztosítanak. Az RFID azonosítás lehetővé teszi, hogy a lakóközösségekben felmerülő elektromosautó töltési igényeket egymástól elkülönítve kezelje, így biztosítva a töltési idő, valamint az áramfogyasztás felhasználónkénti megkülönböztetésének kényelmét.